Reklama

GPS je v súčasnosti jedným z najnepostrádateľnejších cestovateľských a bežných spoločníkov. Stále však existuje veľa ľudí, ktorí majú problémy s jeho používaním kvôli nedostatku internetu.

Pomôžme vyriešiť tento problém vysvetlením, ako používať GPS bez internetu. Na to budete potrebovať bezplatnú aplikáciu GPS bez internetu pre váš mobilný telefón alebo tablet. Zistite, ktoré to sú:

Google Mapy

Reklama

Prvou aplikáciou, ktorú sme sem priniesli, sú Google Maps, ktoré je možné používať aj bez internetu. Spomedzi tých, ktorých sme sem priniesli, je zo všetkých najznámejší. Aby ste mohli používať GPS bez plytvania mobilnými dátami, stačí si pred odchodom stiahnuť cieľovú mapu.

So stiahnutou mapou destinácie sa budete môcť bez obáv orientovať, keďže GPS vám poskytne všetky údaje o trase, ktorú si naplánujete. Nevýhodou tejto aplikácie je, že zaberá veľa miesta v mobile, keďže si musíte stiahnuť mapu všetkých svojich destinácií. Nainštalujte do svojho zariadenia iOS a Android.

Waze

Waze je veľmi rozšírená aplikácia, dovolím si povedať, že je to jedna z najpoužívanejších GPS v súčasnosti. Mnoho ľudí však nevie, že Waze sa dá používať aj bez internetu. Aby ste to mohli urobiť bez internetu, stačí pred odchodom načítať trasu, ktorou chcete ísť.

Reklama

Na načítanie trasy potrebujete internet, ale po vypočítanej trase môže bežať aj bez internetu. Jediná zlá vec na používaní Waze bez internetu je, že ak urobíte chybu v vypočítanej ceste, nebude môcť trasu znova sledovať. Dostupné pre Android a tiež pre iOS.

APP de GPS grátis e sem internet
Bezplatná aplikácia GPS bez internetu

Navigácia a mapy Magic Earth

Táto aplikácia s názvom Magic Earth Navigation & Maps je veľmi jednoduchá a ľahko sa používa. Napriek tomu, že je celkom jednoduchý, má všetko, čo potrebujete, aby ste nás mohli viesť. Sledujte trasy offline a ukážte body záujmu. Používatelia nenahlásili žiadne nevýhody tejto aplikácie. Využite teda príležitosť použiť ho na svojom mobilnom zariadení, iOS alebo Android.

Reklama

Pozri tiež: Pozrite si svoje mesto cez satelit – App

TomTom Go

Jednou z najlepších aplikácií GPS bez internetu je TomTom Go. Má k dispozícii viac ako 100 máp, ktoré si môžete kedykoľvek prezerať. Napriek tomu, že je to vynikajúca aplikácia, má určité nevýhody a najväčšou je, že je platená, ale ceny sa líšia podľa plánu predplatného. Ikony sú navyše veľmi veľké, čo môže byť pre používateľa dosť nepríjemné. A zatiaľ je k dispozícii pre Android alebo iOS.

maps.me

Nakoniec tu máme túto aplikáciu, ktorá je dostupná po celom svete. Jej názov je Maps.me. Ak chcete používať GPS bez internetu, stačí si stiahnuť mapu destinácie. Používa sa veľmi jednoducho. Je veľmi kompletný, má body záujmu a definuje rôzne trasy. Nevýhodou je, že používatelia sa často sťažujú, že aplikácia je ťažká. Nainštalujte ho teraz Android alebo inde v iOS.

Aké sú výhody používania GPS bez internetu?

Používanie GPS bez internetu má mnoho výhod. Hlavným je ekonomika mobilných dát, najmä keď sme mimo krajiny. Spolu so šetrením dát nakoniec šetríme výdrž batérie.

Okrem šetrenia mobilných dát máme často slabý mobilný signál a prestáva fungovať internet. Takže s použitím GPS bez internetu nebudeme mať problém.