Reklame

Kroppen vår består av vann, det å holde seg hydrert er avgjørende for at funksjonene til hele kroppen skal fungere korrekt.

Ifølge Helsedepartementets veiledning varierer den ideelle mengden vann å konsumere avhengig av personens alder og vekt. Men i gjennomsnitt forblir verdien på omtrent 2 liter per dag for voksne. 

Reklame

Det er derfor vi i dag bestemte oss for å gi deg fordelene med å drikke vann, slik at du forstår viktigheten. Se nå!

Fordelene med å drikke vann

Hvis du ønsker å høste de fulle fordelene av hydrering, er det viktig å sikre at du inntar vann i en sunnest mulig form.

Å være hun, drikker den rene væsken, smaksatt med frukt, i te, naturlig juice eller til og med gjennom frukt.

Hva er fordelene for kroppen?

  • Regulerer kroppstemperaturen
  • Hjelper med å avgifte kroppen
  • Hjelper med opptak av næringsstoffer fra andre matvarer
  • Etterlater huden vakrere og hydrert
  • Hjelper med cellulær metabolisme, og bidrar til vekttap
  • Forhindrer utseendet av nyrestein
  • Forbedrer blodsirkulasjonen
  • Forenkler fordøyelsen av måltider
Reklame

Last ned en app for å minne deg på å drikke vann

Kjenn hvilke typer vann som finnes

Vi kan finne ulike typer vann i naturen og de er differensiert etter opprinnelsessted. Se hvilken type vann som er egnet til konsum.

Drikkevann 

Os benefícios de beber água
Fordelene med å drikke vann
Reklame

Drikkevann er den typen vann vi kan konsumere og distribueres gjennom kranene våre. Den behandles og dens viktigste opprinnelseskilder er bekker eller kilder. For å bli karakterisert som fritt for urenheter, må drikkevann hentes fra en ren kilde og ha gjennomgått en behandlingsprosess. 

Ferskvann

Finnes i elver og innsjøer, men kan ikke konsumeres umiddelbart. Først er det nødvendig å gå gjennom en bakteriefiltreringsprosess, enten gjennom koking eller annen behandlingsmetode. 

Mineralvann

Den har en større mengde mineraler i sammensetningen. Det kan komme fra en naturlig kilde, men kommersielt tilgjengelige kan mineraliseres kunstig ved å motta oppløste malmer og andre kjemiske arter i tilberedningen. Naturlig mineralvann passerer vanligvis gjennom forskjellige stier og dype områder. 

Filtrert vann

Filtrert vann går gjennom en rekke prosesser for å fjerne smuss og urenheter.

Hvordan beveger vann seg gjennom kroppen vår?

Vannets vei i kroppen begynner i det øyeblikket hjernen vår signaliserer at den trenger vann. Som når vi føler oss tørste, og det går fra inntak, fra munnen, til tynntarmen, passerer gjennom spiserøret og magesekken.

Det er viktig å vite at kroppen vår ikke er i stand til å lagre vann, derfor distribueres det over hele kroppen etter inntak.

Når du drikker et glass vann tar det rundt 30 til 60 minutter å reise hele veien. Vannet ender opp med å etterlate noe av formelen i blodet, noe som vil spre fordelene til alle organer og muskler. 

Det er veldig viktig å huske å holde seg hydrert i løpet av dagen. Spesielt hvis du gjør mange aktiviteter som holder kroppen i bevegelse og stadig mister væske.

Ellers, ha alltid et glass eller en flaske vann for hånden og drikk når du føler deg tørst. Kroppen din vil takke deg og fordelene vil bli lagt merke til, fra huden din til ytelsen din i fysiske aktiviteter.