Рекламирање

Viajar é uma das melhores experiências que podemos ter, mas muitas vezes o custo pode ser um obstáculo. Devido à tecnologia,  atualmente,  existem vários aplicativos disponíveis que podem ajudar a encontrar formas de diminuir os custos das viagens, disponibilizando promoções, acomodações com os melhores preços e outras vantagens.

Во оваа статија, ви претставуваме кратка листа на некои апликации кои можат да ги направат вашите патувања подостапни и попријатни.

Рекламирање

Booking.com – Доколку барате поевтино сместување, Booking.com е идеалната апликација. Тој нуди широк избор на хотели, куќи за гости, хостели и апартмани ширум светот, со опции кои одговараат на сите буџети.

Може да ги филтрирате опциите врз основа на цената, локацијата и удобностите, со што ќе ви биде полесно да најдете сместување што одговараат на вашиот буџет. Дополнително, Booking.com често нуди ексклузивни промоции и попусти за корисниците на апликациите.

Airbnb – Airbnb е многу сличен на Booking.com во однос на филтрирање по цена, тип на сместување, удобности и опции кои најдобро одговараат на вашиот буџет, но сепак, се истакнува кога станува збор за пребарување на други видови сместување.

Рекламирање

O aplicativo permite que você alugue casas, apartamentos e quartos de anfitriões locais em todo o mundo.

Ao optar pelo Airbnb, você pode economizar dinheiro em comparação com hotéis tradicionais e ter a oportunidade de viver como um morador local.

Рекламирање

АПЛИКАЦИИ за вас:

TripIt: Travel Planner – O TripIt funciona como um aplicativo organizador. Basta encaminhar seus e-mails de confirmação de voos, acomodações, aluguel de carros e atividades para o aplicativo, e ele criará um itinerário personalizado para você.

Нуди функции како што се следење летови, предупредувања за одложување и информации за портата за качување за да ве одржуваат ажурирани во текот на вашето патување, како и опција за синхронизирање на вашата маршрута со други апликации од календарот, што го олеснува планирањето на вашите активности.

Друга позитивна точка е тоа што апликацијата пребарува активности што се случуваат на вашата локација, па дури и нуди прегледи направени од други корисници, покажувајќи дали вреди да се учествува во таа активност или туристичка тура или не.

Travelzoo – Travelzoo е апликација која нуди ексклузивни туристички промоции, како што се пакети за одмор, авионски билети, сместување, крстарења и активности.

Ele possui uma equipe dedicada que pesquisa e negocia ofertas especiais em nome dos usuários. O aplicativo fornece uma lista selecionada de ofertas imperdíveis, com descontos significativos, para que você possa aproveitar ótimas oportunidades de viagem a preços mais baixos.

Google Flights и Google Travel: O Google Flights é uma ferramenta específica de reserva de voos.

É usada para encontrar passagens aéreas com preços mais baixos.

Меѓу неговите предности е пребарувањето на летови со флексибилни датуми и дестинации, препораки за најдоброто време за резервација врз основа на историски податоци, како и дополнителни функции како што се предупредувања за цени и трендови, застанувања, авиокомпании, времетраење на патувањето и купување билети со различни добавувачи и компании.

Сè што ќе ви помогне да најдете зделки и да заштедите пари на вашите патувања. Додека Google Flights е наменет за пребарување и резервирање летови, Google Travel е апликација за патување